132. Ako mi prođe jedan dan u kojem nisam proširio svoje znanje koje me približava uzvišenom Allahu, tada mi taj dan nije blagoslovljen.

HAFIZ ARIF KAYA U FOJNICI

I ove godine naš Medžlis je ugostio jednog hafiza iz Turske. On je došao u grupi od 23 hafiza koji su došli u našu zemlju u okviru saradnje Rijaseta IZ - e u BiH i turskog Diyaneta.

Hafiz se zove Arif Kaya i dolazi iz grada Elazig. Hafiz je postao kada je imao 15 godina. Radi kao imam u Yesil džamiji u Elazigu. Za našu stranicu je rekao da je prvi put u Bosni, te da mu se jako sviđa prirodno okruženje u Fojnici. Posebno ističe susretljivost Fojničana. On u Čaršijskoj džamiji ponekada predvodi teravih - namaz, te uči Kur` an na ikindisjkoj mukabeli. Kaže da uživa u našem gradu i da se nada kako će odavde otići samo sa lijepim uspomenama. Hafiza je u svom uredu primio naš glavni imam h. Edin ef. Rojo, koji mu je tom prilikom poželio sretan boravak u Fojnici. Hafiz je veoma komunikativna osoba, i možete ga vidjeti kako pije kahvu sa našim džematlijama nakon teravije. Na ovaj način Miz - e Fojnica nastoji da obogati svoj ramazanski sadržaj što džematlije znaju prepoznati.