66. Najbolji je džihad da se čovjek bori protiv svojih prohtjeva i svojih strasti.

16.11.2018. godine u petak iza džuma namaza su glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo i predsjednik MiZ - e Fojnica obišli porodicu Ibrahima Nalče i njegove supruge Enese. Glavni imam je istakao da su misli svih džematlija uz ovu porodicu, te da je naša dužnost da pazimo jedni druge posebno u teškim životnim situacijama. H. Ramiz Meša im je ispred MiZ - e Fojnica uručio jedan novčani prilog i rekao da je ovo najmanje što se može učiniti za porodicu Nalčo.

U obnovljenim prostorijama " Kiraethane" MiZ - e Fojnica već treću sedmicu svakog četvrtka se održava halka Kur` ana za muškarce. Halku je inicirao Ahmed ef. Vuković, imam u Srednjoj džamiji. Halka okuplja veliki broj džematlija koji se uz Ahmed ef. druže sa Kur` anom i tefsirom Časnog Kur`ana. Također, pozivamo sve koji žele da nam se pridruže da to učine, bez obzira da li znaju učiti Kur`an.

28.09.2018. godine MiZ - e Fojnica je posjetio načelnik općine Umraniye iz Istanbula g. Hasan Can. Nakon što je posjetio T.K.C. " Yunus Emre" i Općinu Fojnica, g. Can se uputio ka gradilištu novog vakufsko - administrativnog centra " Medresa". G. Cana je dočekao predsjednik IO MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša. Nakon obilaska " Medrese" delegacija je posjetila zgradu MiZ - e Fojnica gdje ih je dočekao glavni imam h. Edin ef. Rojo.

26.09.2018. godine je u prelijepom ambijentu obnovljene " Kiraethane" MiZ - e Fojnica u 11 00 sati upriličeno druženje za porodice kod kojih se u proteklom periodu rodilo dijete. Tom prilikom su glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo i predsjednik IO MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša svim porodicama uručili Kur` an sa posvetom i 100 KM.

Stranica 1. od 32