194. Kada vaši poglavari budu najbolji ljudi među vama, vaši imućni najdarežljiviji, a vi budete svoje važne poslove obavljali dogovarajući se među sobom, onda vam je bolje živjeti na zemlji nego biti pod zemljom. A kada nad vama budu upravljali najgori među vama, i kada bogataši postanu tvrdice, a vaše važne poslove budete prepustili ženama - onda vam je bolje biti pod zemljom, nego živjeti na zemlji.

AKIKE U KIRATEHANI MIZ - E FOJNICA

26.09.2018. godine je u prelijepom ambijentu obnovljene " Kiraethane" MiZ - e Fojnica u 11 00 sati upriličeno druženje za porodice kod kojih se u proteklom periodu rodilo dijete. Tom prilikom su glavni imam MiZ - e Fojnica h. Edin ef. Rojo i predsjednik IO MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša svim porodicama uručili Kur` an sa posvetom i 100 KM.

Uvodno ašere je proučio Mustafa ef. Huskić. Prisutne je poselamio glavni imam h. Edin ef. Rojo koji je iskazao svoju radost zbog današnjeg druženja. " Zbog tehničkih razloga nismo bili u stanju obići svaku porodicu u vašim domovima, pa smo se odlučili da na ovakav način zajedno sa vama podijelimo ove lijepe trenutke", rekao je Edin ef. Rojo. Prisutne je poselamio i predsjednik IO MiZ - e Fojnica i federalni zastupnik h. Ramiz Meša. Nakon što je svima čestitao na ovom mubareku, h Ramiz Meša je istakao da je posebno sretan što je MiZ - e Fojnica " pionir " ovog projekta, i da mu je drago što su mnogi drugi medžlisi " kopirali " ovaj projekat na svojim područjima. " Ovo nije način da se vodi natalitetna politika, ali je jedan naš mali doprinos u procesu rađanja novih naraštaja na ovim prostorima. Mi smo danas ovim porodicama uručili po 100 KM, ali iskreno mislim da je puno važniji ovaj Kur` an koji će ući u svaku kuću i ove porodice podsjećati na ove mubarek trenutke za njih", istakao je h. Ramiz Meša.