308. Uzvišeni Allah će slati sljedbenicima Muhameda na završetku svakog stoljeća nekoga ko će im vjeru obnavljati.
Dobrodošli na web sajt Medžlisa Islamske zajednica Fojnica
Fojničke džamije
Aneks Šaban ef. (Čaršijske) džamije
Obojak
Prokoško jezero

Fojnica

Općina se nalazi u centralnom dijelu Bosne i Hercegovine, administrativno pripada Srednjobosanskom kantonu.

Opširnije...

Džamije

Fojnička Atik džamija je istinski kulturno – historijski biser fojničkog kraja. Ovaj objekat važi za jedan od najstarijih.

Opširnije...

Medžlis

Pretpostavlja se da je prva tekija u Fojnici sagrađena 1670. godine odmah do Šaban ef. džamije.

Opširnije...

U prostorijama Gazi Husrev-begove medrese u Sarajevu u nedjelju, 12. maja 2024. godine, je održano XXVI takmičenje polaznika mektebske pouke na nivou Muftiluka sarajevskog.

Povodom Dana džamija, koji se obilježava 7. maja, u petak, 3. maja, hutbu u Ferhadija džamiji u Banjoj Luci kazivat će Ismail-ef. Smajlović, muftija banjalučki.

Mektebsko takmičenje na nivou MIZ-e Fojnica održano je danas u Čaršijskoj džamiji. Takmičari su bila djeca iz svih naših džemata (Čaršija, Gornja Mahala, Ostružnica, Prokos, Ragale, Pločari Polje, Dusina, Rizvići i Živčići).

Takmičenje je održano iz Ilmihala i Kiraeta u tri nivoa.

Jučer je u Atik džamiji u Fojnici, poslije podne-namaza, proučen posljednji džuz časnog Kur'ana, te je hatma dovom završena ovogodišnja ramazanska mukabela. Već duži niz godina ženska mukabela koju predvodi muallima h. Habiba Hadžimejlić, okuplja veliki broj vjernica koje pomno slušaju melodično učenje Kur'ana fojničkih muallima i hanuma.

Muslimansko dobrotvorno društvo 'Merhamet', Rijaset Islamske zajednice u Bosni i Hercegovini i Mešihat Islamske zajednice u Srbiji obezbijedili su još 360 tona brašna za ugroženo stanovništvo Gaze, koje će na to područje biti transportovano u 14 šlepera.

Stranica 1. od 31