645. Divim se vjerniku (i njegovom držanju) kad ga pogodi kakva nesreća, to podnosi strpljivo i nada se nagradi, a kada ga zadesi kakvo dobro, zahvaljuje Allahu i zadovoljan je.

PIKNIK DJECE IZ MEKTEBA ČARŠIJA

Raditi sa djecom velika je obaveza, ali i radost. Vrijeme u kojem živimo zahtijeva nove motivacione metode u mektebu, kako bi se nivo zainteresovanosti kod djece u mektebima podigla na što veći nivo. Ahmed ef. Vuković se istinski trudi kako bi kod djece u mektebu Čaršija izgradio ljubav prema mektebu. Nekada u septembru kupili su kasu u mektebu u koju su sakupljali sitni novac. Cilj je bio prikupiti sredstva za piknik na prvi dan proljeća, kako se to u sufijskoj literaturi kaže " Sultan Nevruz". I eto, danas je bilo vrijeme da se ispred T.K.C. " Yunus Emre " u Fojnici organizuje taj piknik.

U 13 00 djeca su počela sa okupljanjem. Na početku druženja muallim Ahmed ef. Vuković je djecu poselamio i poželio im da se ugodno i lijepo osjećaju. Nakon toga, jeli su se ćevapi i ostali roštiljski specijaliteti. U zabavnom dijelu programa Harun Mujčić je otpjevao dvije lijepe pjesme, a nakon toga održano je takmičenje u povlačenju konopca, trčanje u vreći, i nošenje jaja u kašikama. Poslije takmičarskog dijela, pojeli su se kolači i voće. Kada su čuli za ovaj projekat mnogi su podržali ovaj hairli projekat. Ovim putemo želimo se zahvaliti MiZ - e Fojnica, T.K.C. " Yunus Emre " Fojnica, g. Abasu Nišiću, g. Seminu Klisuri, pekarama " Hodžić " i " Behlil ", g. Adnanu Hodžiću. Posebno se zahvaljujemo našim dragim Amiru Kardašu, Senadu Memiji Mimecu, Mirzi Tralji, Harunu Mujčiću, Mirsadu Tulumović, Nisveti Turko. Rečenica :" Efendija, ovo mi je najbolji dan u mektebu", pokazuje da je ovo jedan novi, ali ispravan i pravi put kako bismo kod naše dječice izgradili osjećaj za ljepotu vremena koje provedemo u mektebu. Naravno, ovo je samo početak mnogih lijepih stvari koje će se inšallah realizovati u ovom mektebu.

Posljednja izmjena: utorak, 21 mart 2017 21:03